Hjärtligt Välkommen till oss!

_MG_6105  _MG_6041

Vi kommer under vintersäsongen 2014/15 även att driva restaurangen på Wärdshuset i Bydalen

Vi börjar med Julbord i Glen 1:a och 2:a advent för att sedan servera julbord i Bydalen 3:e och 4:e advent

Följande sittningar gäller alla helger:

Fredagar Kl 19.00

Lördagar Kl 18.00

Söndagar Kl 15.00

Hjärtligt Välkommen att boka en smakupplevelse!

Hos oss finner du ett traditionellt julbord, där allt är hemlagat och med samiska specialiteter råvarorna kommer från fjället, skogen och från bygden omkring oss

Boka på 070-6006476 eller bokning@havviiglen.se

Nikon-juni-2014-051.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi är ett samiskt turist företag som finns innom Tåssåsens sameby i byn finns 13 rennäringsföretag som tillsammans äger 5500 renar. Renarna vistas och betar i Lunndörsfjället, Anarisfjällen och Oviksfjällen om sommaren Vinterbetet sträcker ända ner mot Gillhov, Älvros och Ytterhogdal Jag Elaine som driver detta tillsammans med renskötaren Thomas Johansson i Glen , jag är utbildad kock och har jobbat 15 år som det, sista 7 åren har jag arbetat på Systembolaget, mat och dryck är absolut det viktigaste tycker jag….Thomas är uppväxt i Tåssåsen sameby och jobbar med renskötsel på heltid.

En av de viktigaste förutsättningarna för oss är äkta råvaror…vi lagar all mat från grunden och ser till att vi alltid vet vad vi serverar och vad som finns i det vi serverar. Vi använder främst det vi själva har att tillgå som ren, älg, öring, röding bär, örter och kantareller… För att visa detta är vi också medlemmar i Slow Food Sapmi  äkta mathantverk, rent, gott & rättvist.                                                                   
Vi erbjuder dig samiska smaker och äventyr i Oviksfjällen… Vi finns i Glen som är ett lappläger 5 mil från Persåsen om ni åker fäbodvägen eller 3 mil från Börtnan om ni åker fäbodvägen/Persåsvägen från det hållet. Bo i våra nyrenoverade stugor, välj dina äventryr och ät gott av våra exklusiva råvaror.

Du väljer själv hur just dina dagar hos oss ska se ut…fiska, jaga, hjälp till att sköta renarna eller bara njut av lugna dagar på fjället. Vi erbjuder allt från självhushåll till helpension….